• Nieuws

Wij houden u graag op de hoogte van activiteiten en evenementen in en rondom Domburg. Zo weet u precies wat er te doen is wanneer u een bezoek aan Domburg brengt. Ook informeren wij u graag over de “vaste” bezienswaardigheden, dorpjes en steden van Walcheren.

Evenementenkalender 2024
Voor informatie over de evenementen in de omgeving, ga naar: Evenementen in Domburg en omgeving

Ringrijden en sjezenrijden 
Tijdens een verblijf op Walcheren in de zomermaanden, mag een bezoekje aan het ringrijden of sjezenrijden eigenlijk niet ontbreken. Beiden zijn traditionele sporten/gebruiken van Zeeland en worden met name op Walcheren beoefend. Van mei t/m september zijn er op de verschillende dorpen en in Middelburg vele verschillende wedstrijden en demonstraties te zien. Bij ringrijden dient de persoon op het paard door een baan te galopperen met een lans in de hand waarmee hij probeert een kleine ring te steken. Bij sjezenrijden wordt er gereden in een versierde koets waarin een man en een vrouw zitten die beiden gekleed zijn in Walcherse klederdracht. De man ment het paard terwijl de vrouw zoveel mogelijk ringen probeert te steken met een lans. Het is echt de moeite waard om een kijkje te gaan nemen bij deze tradities. Voor meer informatie kijk op: www.ringrijden.nl


(Toeristen) markten 

Breng een bezoekje aan de vele markten in de buurt en koop heerlijke streekproducten, als souvenir of gewoon voor uzelf. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende markten. 

Weekmarkten: 
- Middelburg: elke donderdag van 08.00 – 16.00 uur 
- Vlissingen: elke vrijdag van 08.00 – 16.00 uur 
- Goes: elke dinsdag van 09.00 – 16.00 uur 

Seizoensmarkten:
- Domburg: vanaf 6 mei t/m 23 september van 10.00 – 19.00 uur 
- Oostkapelle: elke donderdag in de zomermaanden van 12.00-21.00 uur 
- Westkapelle: elke vrijdag in de zomermaanden van 12.00- 20.00 uur 
- Zoutelande: vanaf 7 mei t/m 24 september van 10.00 – 19.00 uur 

Attracties 
Tijdens uw verblijf in Zeeland zijn er volop dingen die u kunt gaan doen. Naast het genieten van het strand, de bossen en de polders, zijn er vele leuke en interessante attracties die u kunt bezoeken wanneer het weer bijvoorbeeld wat minder is. Wij verwijzen u graag naar een aantal leuke websites die u meer informatie kunnen verschaffen. 

www.dagattractieszeeland.nl
-
 www.zeeland.com

Veere 
Wat u zeker niet mag missen tijdens uw vakantie op Walcheren, is een bezoek aan het historische stadje Veere. Het stadje heeft een rijke geschiedenis en daarom ook nog vele historische gebouwen die u kunt bekijken en bezoeken. Er zijn talloze leuke, sfeervolle winkeltjes waar u allerlei dingen kunt kopen uit grootmoeders tijd. Veere is gelegen aan het Veerse Meer waar omheen u heerlijk kunt wandelen, fietsen of u kunt een rondvaart maken op het meer zelf. Na een dag struinen in dit gezellig stadje, kunt u hier ook terecht om heerlijk te eten. Voor nog meer informatie over dit sfeervolle stadje, klik hier.

Middelburg 
Laat u ook eens verrassen door onze hoofdstad Middelburg. Middelburg biedt een gezellige, knusse, historische binnenstad waar u leuk kunt winkelen, eten, een terrasje kan pakken of kunt genieten van een stadswandeling langs allerlei interessante gebouwen. Kijk hier voor meer informatie.